keskiviikko 15. lokakuuta 2014

Olen eräänlainen hamsteri, kun kyse on kankaista, neulelangoista ja askartelutavaroista.

Katselen sisustus- ja käsityölehtiä suunnitellen samalla kuinka voisin itse tehdä kyseisiä asioita kotiini. Kun tarvikkeet sitten on hankittu ei inspiraatiota enää ole tai olen kokonaan unohtanut minkä takia olen ne ostanut...

Kaivellessani taas pahvilaatikoita joihin näitä askartelutarvikkeita oli kerääntynyt, löysin KAKSI isoa pussia kynttilämassaa... En ole koskaan aiemmin tehny kynttilöitä eikä minulla ole aavistustakaan minkä takia olen sitä nuinkin paljon haalinut.


Eräänä harmaana päivä aloin tutkia ohjetta kynttilöiden tekoon, eikä se niin vaikealta tuntunut. 


Tarvitaan vain astia jossa massa sulatetaan,kynttilälankaa,astia mihin kynttilän haluaa valaa,muttereita tai rikkoja ja puutikun.

Aloitin valmistelun sillä, että sidoin kynttilälangan rikkaan, asetin sen kupin pohjalle ja mittasin kuinka pitkä langan tarvitsen. Toisen pään sidoin puutikkuun. Näin lanka jäi suoraksi ja pystyin kohdistamaan sen keskelle kynttilää.

Massa sulatetaan vesihauteessa. Isompaan kattilaan vettä ja massan sulatukseen käytin pienempää käytöstä poistettua kattilaa. Vaikka alussa massaa näytti olevan paljon se kuitenkin hupeni sulattaessa ja jouduin tekemään useamman satsin saadakseni kahdeksan kynttilää.
Kynttilän tekon voi käyttää vaikka pestyjä maitopurkkeja tai sipsiputkiloita, mutta jos haluaa kynttilän irtoavan astiasta se kannattaa öljytä kevyesti ruokaöljyllä.Itse käytin vanhoja kahvikuppeja ja mielestäni niistä tuli aika hauskoja. Eihän sitä tiedä jos muutama kynttilä päätyy joulupukin konttiinkin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti