sunnuntai 3. tammikuuta 2016

2015 jäikö käteen muuta kuin känsiä?

Kun katsoo vuotta 2015 jälkeen päin mahtui siihen paljonkin, vaikka koko vuosi tuntui tasaiselta tallustamiselta.

Koulun alettua tammikuussa odotin menon olevan haipakkaa.

Mutta ei. Ensimmäiset kaksi kuukautta mietittiin kotona mitä sitä on elämän aikana tullut tehtyä ja mitä olisi voinut tehdä toisin???

Maaliskuussa alkoi työssä oppiminen ja koska olin ollut kotona jo vuoden aloitin sen vähän liiankin innokkaasti ja olin töissä kaikki etäopiskelupäivätkin ja väsytin itseni omaa tyhmyyttäni...

Heinäkuu olisi ollut kesälomaa koulusta, mutta kun harjoittelupaikka tarjosi töitä siksi ajaksi ajattelin, että hittosoikoon ilman muuta töihin! Saanhan siitä työkokemusta. ( Tuli samalla huomattua kuinka huonopalkkaiselle alalle sitä itseään kouluttaa...)
Mies kulki kesän eteläsuomessa töissä ja minun vastuulle jäi huushollin pyörittäminen ja koirasta huolehtiminen. Kaikki vapaa aika ja säitten salliessa ( jotka oli surkeimmat naismuistiin ) kaivoin pihalla mansikkamaata, ryytimaata ja suuruuden hulluudessa kasvihuoneen pohjaa.
11 neliön kasvihuoneen pohjatöihin meni useampi päivä ja ilta, kun huomasin tekeväni sitä vanhan navetan pohjalle!! Välillä kiviä piti kaivaa rautakangen avulla eikä maa-aineskaan ollut multaa vaan savea.
Itse kasvihuone valmistui nopeasti. Harkkojen päälle nosteltiin vanhat ikkunat ja niiden päälle kattosakset. Kustannuksiakaan kasvihuoneelle ei tullut muuta, kuin valokatteet.

Toivottavasti tästä kesästä tulee lämpimämpi ja pääsen koekäyttämään kasvihuonetta tomaattien viljelyssä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti